keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

turisti varoo varkaita


Vieraskirjassa oli kommentoitu, että rakkauden edellytys tuntuu olevan jonkinlainen turistin asenne. Jäin miettimään sitä, koska tässähän sitä on oltu eräänlaisena turistina. Rakkaus on sen verran ihmeellinen asia, että sen kohdatessaan saattaa tuntea olevansa jonkin ikuisen ja mystisen äärellä. Vähän niin kuin jos olisi pyramidin juurella.

Turisti on ulkopuolinen vierailija. Turisti ihmettelee ja varoo varkaita. Ulkopuolisena on helpompi olla myös rakkauden äärellä, ainakin silloin kun rakkaus on uutta ja epävarmaa. "Mä oon vaan käymässä täällä, en aio jäädä, itse asiassa olin juuri lähdössä." "Älä rakastu minuun sillä en voi luvata mitään."

Jos ei odota mitään, ei pety.

-----

Rakkauteen liittyy sen katoaminen tai puute. Rakkauteen liittyy pelko siitä, että rakkaus loppuu, katoaa, kuolee.

Ainoa asia, josta voi olla varma, on kaiken epävarmuus. Mikään ei ole pysyvää. Muutokset ovat väistämättömiä. Ja silti pitäisi uskoa, että elämä on turvallista.

Onnellisuus vaatii uskallusta.

-----

Voisiko turisti jäädä paikoilleen? Löytääkö turisti jostain kodin?

-----

Tänään surffailin muutamalla mukavalla fluxus-sivustolla. Learning to love you more on jenkkiläisten taiteilijoiden projekti. Sivuillla on tehtäviä (esim. ota kuva vanhemmistasi suutelemassa!), sekä ihmisten dokumentaatioita suorittamistaan tehtävistä.
http://www.learningtoloveyoumore.com/

Toinen kiinnostava juttu (ja all time favorite) on fluxus workbook, jonka voi löytää täältä (pdf): http://www.performance-research.net/documents/fluxus_workbook_screen.pdf
Workbook sisältää ns. event scoreja, tapahtuma/tilannekäsikirjoituksia, ja fluxuksen ideahan on, että kuka tahansa voi toteuttaa noita tilanteita ja tehdä niistä täysin oman tulkintansa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.