tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Kohtaamisesta vuorovaikutukseen



Gradu on verkossa, Tampereen yliopiston kirjaston sivuilla, kas tässä: Kohtaamisesta vuorovaikutukseen.

Maisteriksi valmistujaisia vietän ensi viikon perjantaina Tampereella virallisissa yliopistokuvioissa ja myöhemmin Turussa.

Vaikka kevät on ollutkin hirvittävää vääntöä, matka gradun kanssa oli antoisa. Oli hyödyllistä tarkastella omaa taidetta, sillä sain siitä paremman otteen ja pystyn nyt ihan eri tavalla teoretisoimaan sitä kuin ennen gradua. Minulla on sellainen olo, että en ole tehnyt turhaa työtä, vaan olen kasvanut gradun myötä.

Teoreettista kirjoittamista olisi mukava jatkaa, ja gradun tarkastajat suosittelivatkin keskittämään ja syventämään kysymyksenasettelua tieteen tai taiteen jatko-opiskelijana... Tutkimuksellista kirjoittamista olisi kyllä mukava jatkaa, mutta luulen, että väitöskirjapuuhat saa odottaa, sillä haluan tehdä töitä! Kirjoittamista jatkan kyllä mielelläni artikkeli-pohjalta.

Yksi artikkeli tuli tässä toukokuun aikana kirjoitettuakin, nimittäin "Theatre and Performance in Community and as Activism". Kirjoitin sen Turun AMK:n ja DIAK:n verkko-oppimateriaalia (Media and Arts in Community Empowerment and Civic Participation) varten. Käsittelin artikkelissa yhteisöteatteria, poliittista teatteria sekä ns. aktivistiperformanssia.

-----

Muuten olen viime aikoina (yhä edelleen) ollut tuohtunut Turun kulttuuripolitiikasta. Ja yleensä kulttuurin arvostuksesta yhteiskunnassa. Lopun aikoja eletään ja Turku palaa - keskiajalle. Kannattaa vilkaista esim. Haulikkofoorumia. Kyseessä näyttäisi olevan Turun Piirustusseuran keskustelufoorumi. Tiukkaa tekstiä ja mahtavia ideoita: Turku kusipääkaupunki 2011. Salaliitto.fi:stä löytyy kulttuuripääkaupunkihankkeen varjoisista puolista kertovia linkkejä.


Tänään Hesarista luin kuinka Stefan Wallin, turkulainen kulttuuri- ja urheiluministeri oli hämmästellyt, että opetusministeriössä (=Wallinin työpaikalla) ei ole kuntosalia. Mutta eipä hätää, Stefan hoitaa hommat ja pian on opetusministeriössäkin kuntosali, koska pitäähän ministerin päästä omalla työpaikallaan kuntoilemaan... Siellä voi sitten hikoilla ihan omassa rauhassaan.

Rakkauden kaupunki muuttuu Rahan kaupungiksi.

Ei kommentteja: